Bedrading van de Digi indicator:
1. Grond – Verbind de zwarte draad met aarde, algemeen zwarte bedrading op de 888.
2. Ignition 12 volt voeding - Rood
3. Tachometer puls (rpm) - Geel
4. Speedometer puls (km/uur)) - Groen
5. Neutraal Licht - Bruin
6. Instellen -Oranje
Ad 3. De 888 heeft standaard geen electrische tachopuls naar het dashboard. Ik heb daarvoor een aftakking gemaakt van de tachopuls van de sensor die links van het blok zit. Kabel openen en draad bijsolderen aan een van de sensor draden en daarna weer sluiten met krimpkous.
Ad 4. De snelheidspuls heb ik gemaakt op het achterwiel. In de inbusbouten van de remschijf komen 6 magneetjes. in de remklauwplaat een gat geboord en hierdoor de sensor gestoken die wordt vastgezet met een zelfgemaakte houder (polyester/carbon) op de remklauw plaat met behulp van twee boutjes M3. De drie draden worden als volgt aangesloten:
Ad 5. De bruine draad van de digigear kan niet zonder meer worden aangesloten op de groene draad in het dashboard van het neutraal licht. Probleem is dan dat er voeding op de bruine draad staat terwijl deze juist aan aarde moet komen te liggen als je in neutraal staat. Oplossing is of een relais te gebruiken met behoud van dashboard neutraal lichtje OF het neutraal licht te elimineren en de neutraal schakelaar alleen de digigear te laten bedienen (schakelaar tussen aarde en de bruine draad).
Een ander probleempje wat zich voordeed was de installatie van een digitale DigiGear versnellings indicator. Het installatie manual leek vrij simpel maar na aansluiten werkte het systeem niet. Dat kwam naar voren bij het programeren van het systeem. De oorzaak bleek te liggen in de neutraal schakelaar aan sluiting.
De 888 heeft een twee polige neutraal schakelaar rechts achter op het motorblok. Dit is een 'normaal gesloten' contact en wordt bij inschakelen van neutraal geopend. Niet elke ducati heeft dit principe soms zijn het eenpolige 'normaal geopend' contacten. Dus bij vervanging dit wel in de gaten houden. De aansluiting van de digigear indicatie vereist dat je niet zonder meer een aftakking kunt maken van de groene draad in
Een storing die ik had was dat de motor soms stopte, (vervelend op het circuit), Het bleek uiteindelijk dat de brandstof pomp niet altijd draaide. Ik moest wel wachten tot hij het helemaal niet meer deed voordat ik er achter kwam. Normaliter zal de brandstofpomp draaien zodra de contactsleutel wordt omgedraaid en de dodemansknop op ON staat. Spanning komt dan uiteindelijk bij een van de twee gezekerde relais (#16) achterop het subframe. Je kunt dat eenvoudig opmeten door de zekering eruit te halen en met een multimeter te meten. In mijn geval bleek het relais slecht contact te maken. Bestudering van de contactpootjes gaven wat corrosie aan en een nieuw relais verhielp het geval voorgoed. (In de praktijk gaan bewegende mechanische dingen in een electrisch systeem vaak het eerst kapot zoals relais e.d.)